Inca 2 cetateni romani au murit in Israel. Momentan nu s-a reusit evacuarea celor 200 romani din Fasia Gaza

MAE a confirmat decesul a încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română.

Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români.

MAE precizează că, pe fondul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiții de siguranță, a cetățenilor români din Fâșia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuați.

Astfel, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și al misiunilor diplomatice ale României din regiune menține coordonarea cu alte state și organizații internaționale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetățeni/funcționari și continuă dialogul cu autoritățile israeliene și cele egiptene în vederea asigurării condițiilor necesare pentru evacuarea acestora, ținând cont de evoluțiile de securitate din teren. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *