Inaugurare TUIAȘI, Centru Modern de Învățare

TUIASI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a inaugurat astazi Centrul de Învățare REMEDIUM – TUIASI, într-un proiect finanțat cu fonduri asigurate de Banca Mondială. Valoarea proiectului a fost de aproximativ 250.000 de euro, cu care s-a amenajat un spațiu ultra-modern de învățare la parterul căminelor T5-T6 din Campusul „Tudor Vladimirescu” al TUIASI.

Centrul REMEDIUM este prevăzut cu trei încăperi: una pentru activități dedicate învățării și predării, un spațiu tip sală de lectură, care poate fi folosit și ca o sală de training și consiliere în grup, cât și o sală de consiliere individuală. Aici se vor desfășura activități remediale, de consiliere și dezvoltare personală

Spațiul este dotat cu zece stații de calculator moderne pe care sunt încărcate cele mai avansate softuri existente de proiectare și desenare, destinate în principal studenților de anul I. Există și o bibliotecă fizică ce conține publicații, cărți, manuale din străinătate pe domenii precum matematică, mecanică, fizică, existând instalate și o serie de standuri demonstrative pentru înțelegerea diverselor fenomene fizice.

La inaugurarea de la TUIASI a fost prezentă o delegație de opt persoane formată din reprezentanți ai Băncii Mondiale condusă de Tatiana Proskuryakova, country manager pentru România și Ungaria al Băncii Mondiale.