În „Valea rinichilor” din Nepal, localnicii au fost nevoiţi să-şi vândă un organ din cauza sărăciei. Au fost păcăliţi că le va creşte la loc

Satul Hokse din Nepal este cunoscut drept „Valea rinichilor” deoarece cel puţin o persoană din fiecare gospodărie şi-a vândut un rinichi. Acum, sărăcia alimentează o nouă criză de sănătate în țară, scrie SkyNews.Disperaţi şi copleşiţi de neajunsuri, Kanchha și Ram, doi bărbaţi în vârstă de 40 de ani au fost nevoiţi să-şi vândă câte un rinichi. Kanchha încă suferă de dureri și nu poate munci din cauza urmărilor intervenției chirurgicale. „Este imposibil să numărăm câți au făcut-o”, spune el. „Peste tot, în acest sat, atât de multe persoane și-au vândut rinichii”.

În „Valea rinichilor” din Nepal, localnicii au fost nevoiţi să-şi vândă un organ din cauza sărăciei. Au fost păcăliţi că le va creşte la loc

Satul Hokse din Nepal are o istorie unică și extrem de tulburătoare. Este cunoscut sub numele de „Valea Rinichilor” pentru că cel puţin câte o persoană din aproape fiecare gospodărie și-a vândut câte un rinichi. De ani de zile, brokerii vizitează zona, convingându-i pe localnici să renunțe la un organ, în ciuda faptului că este ilegal.

Acum, sătenii afectaţi încearcă cu disperare să scape de această practică. Unii spun că au fost exploatați, alții pretind că li s-a spus chiar că rinichii lor vor crește la loc. Unii au murit în timpul intervenţiei. În prezent, sărăcia alimentează o altă criză de sănătate în Nepal – iar rinichii sunt din nou în centrul acesteia.Un număr tot mai mare de nepalezi au ales să lucreze peste hotare în statele din Golf și în Malaysia pentru a câștiga mai mulți bani pentru familiile lor de acasă. Dar acest fenomen social vine cu propriile sale pericole. Bărbații tineri, odată sănătoși, se întorc în Nepal având nevoie disperată de un transplant de rinichi. Unii oameni de știință spun că acesta este rezultatul expunerii la căldură extremă și la deshidratare severă din zonele în care ajung să lucreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *