În Valea Adâncă va fi construită o „Școală verde”

Primaria Miroslava investeste in educatia copiilor din comuna. Autoritatile locale au inceput proiectul pentru construirea unei scoli verzi in satul Valea Adanca.

Viitoarea unitate de invatamant va avea scopul de a crea un mediu sanatos prin economisirea resurselor, generarea energiei electrice proprii si va folosi tehnologii care vor reduce emisiile de gaze.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava:

„Valoarea proiectului este de aproximativ 8 milioane de euro dar interesul nostru este ca in 12 luni sa fie executata lucrarea”.

Viitoarea unitate de invatamant va fi realizata pe o suprafata totala de 7.240 metri pătrați, din care școala propriu-zisă va avea o suprafață construită de 1.118 metri pătrați. Proiectul include și un teren de sport, spații verzi, parcare alei carosabile și alei pietonale.

Dan Niță, Primar comuna Miroslava:

„In zona Valea Adanca unde nu avem scoala deocamdata este nevoie strict de o scoala noua. Noi nu vom face numai o scoala in localitatea Valea Adanca, mai avem inca un proiect pe strada Pepinierei, tot pentru o scoala. S-ar putea sa mergem in pararel, dar sigur in Valea Adanca vom avea doua scoli”. 

Lucrarile vor fi finalizate in urmatorii doi ani, iar garantia acestora va fi de de minimzece ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *