In ultima saptamana s-au inregistrat la Iasi peste 900 cazuri de pneumonie

Conform datelor oferite de Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, în săptămâna 13 – 19 noiembrie, s-au înregistrat 5827 cazuri de infecții respiratorii acute, cu 18,35% mai multe față de săptămâna anterioară.

Dintre acestea 4879 sunt infecții virale ale căilor respiratorii superioare, 941 sunt pneumonii și 7 sunt cazuri de gripă.

A crescut și numărul pacienților care au avut nevoie de spitalizare. În intervalul de timp menționat au fost raportate 202 de internări, reprezentând 3,46 % din numărul total de cazuri. Cei mai mulți bolnavi internați au fost cei cu pneumonii: 105.

Incidența cea mai mare pentru pneumonii este la grupa de vârstă mai mare de 65 de ani, iar pentru infecții virale ale căilor respiratorii superioare cele mai multe cazuri sunt la grupa de vârstă 15-49 ani.

Conform ultimelor date centralizate, de la începutul lunii octombrie și până acum, 44.208 persoane din județul Iași s-au vaccinat antigripal, majoritatea cu doze compensate 100% sau 50%, pe baza rețetelor eliberate de medicul de familie sau medicului specialist .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *