In stare grava din cauza frigului

Doua persoane din Iasi au ajuns in stare grava la spital, dupa ce temperatura corporala le-a scazut la 30 de grade. Medicii trag un semnal de alarma ca persoanele fara adapost sau greu deplasabile ar trebui sa fie monitorizate de autoritati.

Noaptea trecuta, o batrana din mediul rural a ajuns in spital dupa ce a ramas timp de mai multe ore afara. Vecinii au fost cei care au sunat la 112 cand au vazut-o pe femeie cazut in curte, in stare de inconstienta.

Diana Cimpoesu – medic sef UPU SMURD Iasi:A facut si stop cardiac a fost resuscitata. Este in urgenta, comatoasa intubata, in stare grava”.

Un alt barbat in varsta de 58 de ani fara adapost a fost gasit in stare de inconstienta de cadrele medicale. La sosirea in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului „Sfantul Spiridon” a fost incalzit si intubat.

Diana Cimpoesu – medic sef UPU SMURD Iasi: „Un barbat de 58 de ani, o persoana fara adapost care a fost gasita in mediul exterior, temperaturile fiind sacute, temperatura lui centrala fiind de 30 de grade in loc de 36. Era comatos cu multiple disfunctii. Este intubat hipotermia s-a rezolvat celelate afectari determina o stare critica”.

Campania de identificare si relocare a persoanelor fara adapost incepe abia la finalul lunii noiembrie, temperaturile de afara pe perioada de noapte fiind acceptabile.

Marius Benchea – sef Serviciul Voluntar de Ambulanta: „Incepand cu data de 30, ora 18 adapostul de noapte„Baia Publica” sa fie deschis. Aici au fost infiintate doua tipuri de adapost. Un tip de adapost privind izolarea persoanelor care sunt confirmate cu infectia COVID si o alata cladire unde vor fi cazate persoanele care au iesit negative la testarea impotriva COVID-19”.

In sezonul rece, aproape 70 de oameni fara adapost vor fi cazati, iar locurile ar putea sa fie suplimentate pana la 100.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!