În România a fost lansată bancnota euro. „Personalități din Botoșani” a fost cumpărată și de străini

La Muzeul Județean Botoșani a apărut, la finalul lunii august, bancnota 0 euro. Denumită și „Personalități din Botoșani”, bancnota a fost lansată, în cadrul unei serii tipărite cu aprobarea Băncii Naționale a Franței, securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană.

Bancnota „Personalități din Botoșani”, lansată la Muzeul Județean Botoșani, la sfârșitul lui august, s-a dovedit a fi un real succes. A fost cumpărată de colecționari de pe cinci continente. Bancnota de 0 euro a apărut într-un tiraj de 11.000 de exemplare.

Aceasta a fost lansată cu scopul de care a promova brandurilor de interes național, valorile, figurile și obiectivele emblematice pentru cultura statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, se omagiază astfel patru personalități definitorii pentru botoșăneni, dar și pentru istoria noastră.

Peste jumătate din acestea s-au epuizat în primele trei săptămâni de la lansare, potrivit Cancan.

Au cumpărat-o colecționari de pe cinci continente, fiind unul dintre cele mai de succes demersuri de acest tip lansate până acum la nivelul UE.

În România a fost lansată bancnota euro. „Personalități din Botoșani”, cumpărată și de străini

Sute de exemplare au ajuns în țări precum India, Canada, Statele Unite, Portugalia, Germania, Franța, Cehia, Polonia, Spania, Belgia.Nici bine nu s-au dat aceste bancnote, că deja au ajuns la vânzare pe internet. Prețul uneia nu ar fi deloc costisitor, pentru că vânzătorul cere pe un exemplar doar 22,49 de lei, preț redus de la 23 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *