In prag de alegeri, Mihai Chirica scoate de la naftalina proiectul modernizarii Plajei Nicolina

In prag de alegeri, Mihai Chirica scoate de la naftalina proiectul modernizarii Plajei Nicolina. Municipalitatea anunta ca lucrează la un proiect pentru construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina pe care va încerca să îl finanțeze cu fonduri europene nerambursabile.

In prag de alegeri, Mihai Chirica scoate de la naftalina proiectul modernizarii Plajei Nicolina

Consiliul Local a adoptat miercuri, o hotărâre privind adoptarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general ale acestui proiect. Proiectul este mai vechi dar este reluat anual in lista de promisiuni si investitii.

„Construirea unui centru SPA și modernizarea Plajei Nicolina constituie o investiție fezabilă și oportună, cu impact pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea turismului balnear și de tip wellness din Municipiul Iași”, anunta Primaria Iasi.

CITESTE SI: Mandatul si stadionul pentru primarul Mihai Chirica

Potrivit unui studiu de fezabilitate realizat de Romest Service SRL Iași, lucrările presupun realizarea unui complex care să asigure facilități pentru funcțiunea de agrement, spatii pentru îmbăiere la interior, cu bazine pentru înot și hidromasaj, zonă de saune, cabinete de masaj și spații pentru gimnastică medicală.

Studiul de fezabilitate propune lucrări precum demolarea construcțiilor existente de pe amplasament, reamenajarea suprafeței de nisip, realizarea de noi împrejmuiri, amenajarea a 32 de locuri de parcare, din care șase cu stații de încărcare pentru mașini electrice, modernizarea instalațiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine cu apă potabila și apă sulfuroasă.

Centrul SPA, care va permite utilizarea complexului pe întreg parcursul anului, va fi o construcție cu regim de înălțime subsol parțial + parter + etaj, cu o arie construită de 1.660,35 metri pătrați și o arie utilă totală de 1.364,10 metri pătrați.

Valoarea proiectului este estimată la 34.976.806,36 lei cu TVA. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *