În mai multe localități din județul Bacău se va sista gazul

gaze-naturale-sistate-lugoj-aragaz

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a fost înștiințat despre faptul că din cauza unui incident produs în sistemul național de transport gaze naturale, consumatorii din Buhuși, municipiul Bacău, Mărgineni, Măgura, Hemeiuș, Traian și Letea Veche se confruntăm cu sistări neplanificate de gaze naturale.

Până la remedierea acestei situații, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toți utilizatorii din orașul Buhuși. 

Echipe ale Transgaz S.A. și Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remedierea situației, fiind preconizată o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Pentru a evita orice risc, recomandăm  consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale, iar după reluarea distribuţiei, care se va realizat treptat, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi și să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice și/sau a surselor cu flacără.