In iunie, s-a inregistrat cel mai mare trafic lunar din istoria Aeroportului Iasi

a înregistrat, în luna iunie, un număr de 247,483 de pasageri (îmbarcați și debarcați), creșterea fiind de 8% față de luna precedentă, când au călătorit 229,348 de persoane.

Comparativ cu traficul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut (173.719 de pasageri), numărul celor care au tranzitat Aeroportul Iași în luna iunie a acestui an a fost mai mare cu 42,46 procente. Iar raportat la fluxul înregistrat în aceeași lună a ultimului an dinaintea pandemiei, totalizând 122 de mii pasageri, cel din iunie 2023 este dublu. De asemenea, numărul pasagerilor care au călătorit luna trecută cu avionul l-a depășit pe cel înregistrat în august 2022, cea mai aglomerată lună din an, cu 181,032 de pasageri, avansul fiind de aproximativ 37%.

În ceea ce privește numărul de mișcări ale aeronavelor pe Aeroportul Iași în iunie, au fost raportate 1.415 de aterizări și decolări, cu 13,83% mai multe față de aceeași lună a anului 2022 și cu 37% mai multe comparativ cu perioada similară a anului 2019.

„Cum era de așteptat, traficul de pasageri în acest nou sezon estival este în continuă creștere, în iunie reușind să depășim pragul de 1 milion de pasageri din acest an, cu două luni mai devreme față de anul trecut. Mai mult ca oricând, e nevoie să finalizăm cât mai repede noul terminal și să dăm în folosință parcarea de 600 de locuri. Suntem foarte aproape de stadiul de execuție de 50% a lucrărilor la viitorul T4, în luna decembrie fiind programată recepția. Cu un număr record de pasageri, ce consolidează poziția IASI Airport în topul aeroporturilor regionale, și cu un terminal ce va putea procesa 3,5 milioane de pasageri pe an, dublu față de ce putem susține în prezent, Iașul va avea al doilea aeroport ca mărime din țară. Iar pentru un număr considerabil de călători ce vor tranzita zilnic noul aeroport, vom asigura servicii și facilități moderne, pentru o experiență de călătorie cât mai plăcută. Anul acesta provocarea în ceea ce privește traficul, la fel ca și noua infrastructură la care lucrăm, va și mai mare ca în 2022 – estimăm că vom încheia cu un număr total de 2,5 milioane de pasageri, cifre prognozate de specialiști abia pentru anul 2038”, a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iași.

În luna iunie acestui an au fost operate pe Aeroportul Iași zboruri permanente către 25 de destinații (din care 24 internaționale), pe rute directe deservite de cinci companii aeriene, precum și zboruri charter în opt destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Egipt și Tunisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *