In Germania au crescut atacurile asupra imigrantilor rusi si ucraineni

berlin-protest-russia

Germania a raportat o creștere a atacurilor împotriva imigranților ruși și ucraineni de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat ministrul de interne al țării, Nancy Faeser. De la sfârșitul lunii februarie, 308 infracțiuni anti-ruse au fost înregistrate de poliție, inclusiv 15 acte de violență, a spus aceasta intr-un interviu.

De asemenea, atacurile împotriva ucrainenilor au crescut, a spus Faeser, cu 109 infracțiuni înregistrate de la sfârșitul lunii februarie, inclusiv 13 acte de violență precum vătămarea corporală. Majoritatea infracțiunilor au fost daune materiale, insulte și amenințări verbale.

Aproximativ 250.000 de migranți născuți în Rusia și 150.000 de migranți născuți în Ucraina traiau in Germania înainte de 24 februarie, când trupele ruse au invadat Ucraina. De atunci, peste 300.000 de ucraineni au mai ajuns în Germania.

„Acest conflict nu trebuie lăsat să se strecoare în societatea noastră. Trebuie să le reamintim oamenilor că acesta este războiul criminal al lui Putin. Nu este războiul oamenilor cu rădăcini rusești care trăiesc aici, în Germania”, a completat ministrul de interne.