In Elveția, clădirile publice pot fi încălzite la maxim 20 de grade

Screenshot_20220917-122917_Chrome

Guvernul elvețian a decis vineri ca, clădirile guvernamentale și publice pot fi acum încălzite la maximum 20 de grade Celsius, pentru a economisi energie.

Măsurile aprobate vineri de cabinetul de la Berna includ clădiri de birouri ale guvernului federal, universități și instalații militare. Scopul este de a realiza economii de energie de 6-10 la sută la încălzirea clădirilor federale.

Pașii suplimentari includ oprirea apei calde acolo unde este posibil, oprirea termostatelor pentru nopți și în weekend și oprirea iluminatului neesențial și a aparatelor electrice. Activitatea administrativă a birourilor între Crăciun și Anul Nou va fi redusă pentru a menține mai puține clădiri deschise.

In luna august, Guvernul le-a cerut consumatorilor și întreprinderilor să economisească energie, întrucât în ​​iarnă sunt așteptate lipsuri de gaze naturale și electricitate.

În toată Europa, țările încearcă să reducă consumul de energie și să-și umple rezervoarele de stocare a gazelor naturale cu diverse măsuri pentru a se pregăti pentru o posibilă închidere completă a robinetelor de gaz. Măsurile includ oprirea termostatelor și stingerea luminilor în clădirile publice.