În comuna Ciurea va fi construit un nou liceu verde

Primaria comunei Ciurea continua proiectele de investitii. Infrastructura de invatamant ramane prioritara pentru comuna Ciurea motiv pentru care autoritatile vor sa construiasca un liceu. Comunitatea este in extindere iar actualele unitati de invatamant vor fi insuficiente pentru numarul mare de locuitori care au ales comuna Ciurea. Astfel, sunt cautate linii de finantare pentru a pune bazele unui liceu nou.


Vesti bune pentru parintii si scolarii din comuna Ciurea! Primaria va construi un nou liceu teoretic in comuna. Astfel, in cadrul viitoarei unitati de invatamant, elevii vor beneficia de cele mai bune conditii pentru studiu. Mai mult decat atat, autoritatile vor ca acesta sa functioneze pe baza de energie verde pentru a reduce costurile si poluarea.

Cătălin Lupu, Primar comuna Ciurea:
„Vom construi un liceu teoretic verde cu aport de aer proaspat, fara sa folosim aer conditionat, cu aport de caldura fara sa folosim neaparat sursele clasice precum centralele. Vom folosi si energia geotermala. Vom construi o cladire cu 25 de sali de clasa pentru ca dorim sa mutam din actualul spatiu al Liceului Teoretic ,,Comandor Alexandru Cătuneanu,, pe toti cei de la gimnaziu si acolo vor ramane cei in clasele primare pentru ca avem foarte multe solicitari de inscriere pentru anul scolar urmator”.
Salile de clasa vor fi dotate cu echipamente moderne de ultima generatie care vor veni in sprijinul elevilor.


Cătălin Lupu, Primar comuna Ciurea:
„Dorim in situatia in care reusim sa construim ca acele spatii din cladirea veche sa le putem folosi pentru acele activitati de afterschool. Parintele care are copilul la clasa pregatitoare isi aduce copilul la ora 08.00 si va stii ca pana la ora 16.00-17.00 este in siguranta”.


Liceul Comandor Alexandru Catuneanu si-a deschis portile in toamna anului 2023, insa numarul tot mai mare de elevi a condus la decizia construirii unei noi cladiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *