In cateva ore, politistii din Botosani au sanctionat 9 soferi care efectuau derapaje controlate

In doar cateva ore, polițiștii au identificat și sancționat 9 persoane care efectuau derapaje controlate sau au adoptat un comportament agresiv în trafic, atât pe arterele rutiere din municipiu, cât și în zona parcărilor cerntrelor comerciale sau a zonelor de agrement, punând în pericol sigurnața celorlalți participanți la trafic. Acestea au fost sancționate cu amendă în valoare totală de peste 8.000 de lei, iar ca măsură complementară le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

Majoritatea persoanelor sancționate erau tineri cu vârstele de până în 30 de ani, iar unul dintre aceștia avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce și a produs și un accident rutier ca urmare a derapajelor efectuate.

Aseara, in jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au fost sesizați de către un echipaj al Inspectoratului Județean de Jandarmi cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Botoșani, conducătorul unui autoturism efectuează derapaje controlate și pune în pericol siguranța celoralalți participanți la trafic.

Polițiștii rutieri care s-au deplasat la fața locului au observat un autoturism, al cărui conducător auto a adoptat un comportament agresiv în trafic, prin efectuarea, în mod repetat, de derapaje controlate. Mai mult decât atât, în timpul derapajelor, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un indicator rutier, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.

A fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr, de 22 de ani, din municipiul Botoșani, care avea exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată din luna noiembrie 2023.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, pentru derapaje controlate, iar pentru faptul că a condus fără drept a fost întocmit dosar penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *