În 48 de ore, 8 suceveni au ajuns la spital cu infarct. „A fost cea mai grea gardă”, a declarat dr. Laur Blaga, medicul care i-a salvat pe cei 8 pacienți

Nu mai puțin de 8 suceveni au ajuns cu infarct miocardic acut la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, de vineri, 22 septembrie, până duminică, 24 septembrie a.c.. Ultimul din seria celor 8, în vârstă de 51 de ani, a fost adus duminică noaptea la spital direct de la o nuntă, unde i s-a făcut rău după ce a dansat o horă. Toți cei 8 pacienți sunt acum stabili, internați la Cardiologie.

Medicul care i-a salvat, cardiologul intervenționist Laurian Blaga, a declarat, luni, că raportat la numărul de cazuri a fost cea mai grea gardă, de până acum. „Au mai fost două cazuri de infarct, uneori chiar trei într-o gardă, dar opt nu. A fost cea mai grea gardă a mea de până acum”, a mărturisit doctorul Blaga.

Potrivit medicului, pacienții care au făcut infarct în cele 48 de ore ale weekendului trecut au vârste între 51 și 85 de ani (jumătate dintre ei au sub 60 de ani), sunt trei femei și cinci bărbați. Dr. Blaga a evidențiat creșterea numărului de cazuri de infarct în ultima perioadă și a amintit printre posibilele cauze stresul cotidian, schimbările bruște ale vremii, cu variații mari de la o zi la alta, și fumatul. Din data de 1 septembrie și până luni, 25 septembrie, la compartimentul de Cardiologie intervențională al Spitalului de Urgență din Suceava au ajuns 38 de pacienți cu infarct. „Sunt foarte, foarte mulți și încă nu este gata luna. În perioada de la sfârșitul lui august, începutul lui septembrie nu a fost zi fără cel puțin un pacient cu infarct miocardic acut. Cel mai tânăr are 38 de ani”, a spus medicul cu îngrijorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *