„Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

Sharing is caring!

Prima ediție a Concertul Caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” va fi susținut de către Corala „Universitas” aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la invitația Centrului Diecezan Caritas Iași în calitate de organizator și are ca scop atragerea de fonduri pentru copiii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri “Don Bosco”.

În centrele ”Don Bosco” îşi petrec după amiezele peste 60 de copii proveniţi din familii nevoiașe, copii cu vârste între 6 şi 12 ani. Aceştia merg la şcoală dimineaţa, apoi vin la centru unde li se oferă un prânz cald şi sunt ajutaţi să își facă temele. Cu ajutorul cadrelor calificate și al voluntarilor, micuții sunt implicați în numeroase activiţăti educaționale și recreative, de la ateliere de creatie, jocuri tematice și serbări festive până la petreceri onomastice dedicate fiecăruia dintre ei.

Astfel, copiii sunt ajutați să țină pasul cu școala și să obțină rezultate mai bune, dobândesc o mai mare încredere în forțele proprii și învață să comunice deschis mai ales în ceea ce privește problemele cu care se confruntă.

Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară, să vadă și alte orizonturi, să învețe și să se bucure de experiențe noi. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe. Toate fondurile strânse (donaţia minimă fiind de 10 lei) vor fi redirecționate către a organiza o tabără la munte pentru cei 60 de copii beneficiari ai programului – o săptămână plină de aventuri, jocuri și distracție și să le umplem sufletele de bucurie și entuziasm.

Cu prilejul evenimentului „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” ne propunem să creăm un precedent în comunitatea ieșeană, să conștientizăm că prin empatie și implicare activă în actele de caritate putem contribui la dezvoltarea orașului nostru, accesul la educatie reprezentând cheia normalității în orice societate modernă.

Astfel, vă invităm să contribuiți prin participarea la acest eveniment, împreună să facem un pas important în realizarea dorințele celor mai nevoiași, oferindu-le şansa acestor oameni mici să aibă vise mari.

shares