„Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

foto_daruim_zambete

Avem plăcerea de a anunța startul unui nou proiect în cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași: prima ediție a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”
Concertul va fi susținut de către Corala „Universitas” aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la invitația Centrului Diecezan Caritas Iași prin Proiectul de intervenție integrată DARE și are ca scop atragerea de fonduri pentru copiii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri “Don Bosco” Iași.

Organizator: Centrul Diecezan Caritas Iași
Data: vineri, 27 aprilie 2018, ora 19.30
Invitați: Corala „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași
Solist – Alexandru Semeniuc, Dirijor – lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă, Coordonator – Gabriela Enășescu

Lucrări ale compozitorilor: Sabin Păutza, Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu.
Loc de desfășurare: Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iași, B-dul Ştefan cel Mare nr. 26
Alegerea Catedralei Catolice ca și gazdă a evenimentului nu a fost întâmplătoare, aceasta fiind recunoscută pentru acustica excepțională, un real avantaj în desfășurarea recitalurilor, găzduind de-a lungul istoriei sale numeroase evenimente memorabile.

Apel către implicare socială în comunitate: în centrele ”Don Bosco” îşi petrec după amiezele peste 60 de copii proveniţi din familii nevoiașe, copii cu vârste între 6 şi 12 ani. Aceştia merg la şcoală dimineaţa, apoi vin la centru unde li se oferă un prânz cald şi sunt ajutaţi să își facă temele. Cu ajutorul cadrelor calificate și al voluntarilor, micuții sunt implicați în numeroase activiţăti educaționale și recreative, de la ateliere de creatie, jocuri tematice și serbări festive până la petreceri onomastice dedicate fiecăruia dintre ei. Astfel, copiii sunt ajutați să țină pasul cu școala și să obțină rezultate mai bune, dobândesc o mai mare încredere în forțele proprii și învață să comunice deschis mai ales în ceea ce privește problemele cu care se confruntă.

Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară, să vadă și alte orizonturi, să învețe și să se bucure de experiențe noi. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe. Toate fondurile strânse (donaţia minimă fiind de 10 lei) vor fi redirecționate către a organiza o tabără la munte pentru cei 60 de copii beneficiari ai programului – o săptămână plină de aventuri, jocuri și distracție și să le umplem sufletele de bucurie și entuziasm.

Provocarea primei ediții: cu prilejul evenimentului „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” ne propunem să creăm un precedent în comunitatea ieșeană, să conștientizăm că prin empatie și implicare activă în actele de caritate putem contribui la dezvoltarea orașului nostru, accesul la educatie reprezentând cheia normalității în orice societate modernă.

Astfel, vă invităm să contribuiți prin participarea la acest eveniment, împreună să facem un pas important în realizarea dorințele celor mai nevoiași, oferindu-le şansa acestor oameni mici să aibă vise mari.

CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI este o asociaţie de utilitate publică, fără scop patrimonial, non-profit, de tip umanitar, care din anul 1990 acţionează în domeniul serviciilor sociale comunitare. Echipa Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare şi devotament nevoilor cu care se confruntă societatea prin educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

Centrul Diecezan Caritas Iaşi este unul dintre cei zece membri ai Confederaţiei Caritas România, care la rândul său este membră a organizaţiei Caritas Internationalis și are ca domenii principale de activitate: Domeniul Copii, Tineri, Familii, Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități​ și Programul de intervenții în situații de urgență și calamități naturale.

CENTRUL DE RESURSE PENTRU COPII ȘI TINERI “DON BOSCO” aparține de Centrul Diecezan Caritas Iași și are ca principal obiectiv sprijinirea copiilor proveniţi din familii defavorizate, copii de vârstă școlară mică ce traversează o criză provocată de lipsa unor factori de origine psihologică, afectivă și materială prin oferirea unei forme alternative de educație, prin consiliere psihologică, sprijin și afecțiune necondiționată și prin dăruirea de ajutoare materiale, o masă caldă pe zi, rechizite, hăinuțe.

PROIECTUL DARE prin programul Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco" este un proiect de intervenție integrată destinat copiilor din medii defavorizate cu o perioadă de implementare de 2 ani.

DARE (Dream-Achieve- Realize-Expres) este un proiect pilot adresat copiilor, de educare și inovație socială, bazat pe 3 piloni de bază: sole, parlamentul copiilor și parenting. Proiectul promovează ideea că toți copiii ating rezultate mai bune pe toate planurile într-un mediu stimulativ care corespunde necesităților și potențialului lor individual. Centrul Don Bosco creează un astfel de mediu și de asemenea este extrem de favorabil pentru realizarea viselor, exprimarea opiniilor, dezvoltarea diferitelor abilități/deprinderi.

CORALA „UNIVERSITAS” face parte din Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA din UAIC), este o formație muzicală mixtă care acum trei ani a pornit la un drum frumos, dezvoltându-se prin muzică, printr-o viață de student trăită altfel, prin prietenie și multe momente care le îmbogățesc tinerețea. La provocarea de a face parte din “Universitas” au participat studenți din majoritatea facultăților Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De-a lungul frumosului lor parcurs, au readus arta corală în atenția mediului academic universitar și a publicului ieșean, numărul proiectelor culturale în care s-au împlicat fiind de peste 50.

Printre acestea, un turneu în Italia ce a însumat 7 concerte și 7 evenimente pentru parteneri ai Universității, au fost bucuriile muzicale ce s-au adăugat cu succes, multă răbdare și nesfârșite ore de repetiții în palmaresul Coralei “Universitas”.

PENTRU INVITAȚII LA EVENIMENT ne puteți contacta la 0758500479 sau pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/events/189143575203126/.

Cu sprijinul “Corala Universitas”, partenerilor, sponsorilor și participanților la concert cu siguranță vom avea parte de un eveniment plin de căldură și armonie care ne va transmite bunăstare și emoție tuturor!