Impins la greva foamei de institutiile statului

greva

Face greva foamei in fata tribunalului pentru a-si face dreptate. Este povestea unui botosanean in varsta de 45 de ani care a ajuns la capatul rabdarilor. Plecat de 13 ani la munca in Italia si-a cumparat o bucata de pamant in satul Brehuiesti, cu banii stransi in afara. Problemele barbatului au inceput in momentul intabularii terenului.

De mai bine de 10 ani, un barbat se judeca pentru o bucata de pamant pe care a cumparat-o ca sa isi construiasca o casa impreuna cu familia. Functionarii primariei Vladeni l-au tot amanat in timp ce un alt localnic isi construia casa pe pamantul lui. In cauza a fost intocmit un dosar penal dar autoritatile au ramas indiferente.

Dupa indelungi incercari, timp in care nu a primit niciun raspuns concret, s-a intors in Italia. Revenit dupa 3 ani, a reusit sa construiasca un acoperis deasupra capului pe un alt teren dar a avut parte de un alt necaz. 5 barbati i-au furat intr-o seara tot ce avea in casa, inclusiv utilajele de lucru cu care el isi castiga painea in Romania. Desi hotii au fost descoperiti dosarul sta in sertare si are autori necunoscuti.

„Deci eu am venit in concediu ca sa stau aici, sa muncesc, sa repar tot ce mi s-a distrus la furt. Am muncit o saptamana jumatate dupa care am umblat pe drumuri si-am ajuns sa stau de-acum, sa imi petrec restul zilelor de concediu aici. (zile, concediul e terminat). Am ramas ca sa imi rezolv problemele si am spus ca nu plec pana nu rezolv problemele sa vad daca mai recuperez ceva, daca cineva duce dosarul in continuare in Instanta, ca asta-i cel mai important: Sa vad dosarul in Instanta!”, a declarat Dragoş Ioan Condruc.

Barbatul a ajuns la capatul puterilor si prin greva foamei isi manifesta mahnirea fata de statul roman.

„Ca om, ca un om care muncesc, imi platesc taxele imi platesc impozitele, imi platesc tot, am muncit, am adus banul din-afara, din Italia l-am adus si am investit aici, ca sa fac un loc sa ma pot retrage. La ce sa ma retrag? Va spun sincer. La ce sa ma retrag? Ce-mi ofera mie statul roman? Nimic. Indiferenta.”

Dragoş Ioan Condruc vrea sa-si vada inapoiate bunurile cumparate pe banii munciti cu greu in strainatate si sa i se faca dreptate.