Imaginile teribile de la spitalul din Gaza lovit de o racheta. Sute de morti, oameni operati pe sol si coridoare, fara anestezie

Situația de la spitalul Al Ahli a fost descrisă drept „de neegalat și de nedescris”, de către ministerul palestinian al sănătății din Gaza.

„Medicii efectuează intervenții chirurgicale pe sol și pe coridoare, iar unii dintre ei nu au fost tratați cu anestezie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Dr. Ashraf Al-Qudra, într-un comunicat postat pe Facebook, miercuri dimineata.

„Mulți oameni încă așteaptă operații, iar echipele medicale încearcă să-și salveze viețile la terapie intensivă”.

El a adăugat că multe dintre victime au fost copii și femei care „și-au pierdut trăsăturile”, adăugând că multe dintre rănile suferite sunt „dincolo de capacitățile echipelor noastre medicale”.

Autoritățile din Gaza, teritoriul palestinian condus de gruparea militantă Hamas, spun că 500 de persoane au murit într-o explozie la un spital. Hamas a dat vina pe Israel, care, la rândul său, a dat vina pe militanții palestinieni

Hamas a spus că de vină este un atac aerian israelian asupra spitalului, descriind-o drept o „crimă de război”, în timp ce Israelul a negat că armata sa a fost implicată, spunând că explozia a fost cauzată din neatenție de o rachetă trasă de un alt grup militant, Jihadul Islamic Palestinian. Jihadul Islamic Palestinian, al doilea cel mai mare grup militant din Fâșia Gaza, a negat responsabilitatea. Mai multi lideri internaționali au lansat declarații în care condamnat atacul asupra spitalului.

Protestele au izbucnit în câteva orașe mari după bombardarea unui spital din Gaza, unde sute de răniți erau tratați.

Palestinienii au inundat străzile mai multor orașe din Cisiordania marți seară, aruncând cu pietre și scandând împotriva președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas. Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene și grenade asomatoare pentru a dispersa mulțimea

Protestatarii înfuriați de explozia spitalului s-au adunat în fața ambasadei SUA din capitala Libanului, Beirut, unde au produs un incendiu puternic. Un alt grup s-a adunat în fața ambasadei Franței și ar fi aruncat pietre în clădire. Gruparea militantă Hezbollah din Liban le-a cerut musulmanilor și arabilor „să se miște imediat pe străzi și piețe pentru a-și exprima furia intensă”

Sute de oameni s-au adunat, de asemenea, în Tripoli și în alte orașe libiene, purtând steaguri palestiniene și scandând sloganuri în sprijinul locuitorilor din Gaza.

Protestele s-au adunat și în fața ambasadelor britanice și franceze din Teheran, capitala Iranului , precum și la ambasadele israeliene din Turcia și Iordania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *