Imagini Vaslui | Două incendii în două zile, la combine agricole

WhatsApp-Image-2021-07-27-at-22.01.41-1

La doar o zi după stingerea unui incendiu izbucnit la o combină agricolă aflată pe un câmp de pe raza comunei Banca, echipajele Detașamentului de pompieri Vaslui au desfășurat o misiune similară, acționând pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un astfel de utilaj agricol din comuna Codăești.

Apelul prin Sistemul Unic 112 a fost primit în jurul orei 18.07 moment în care, la locul indicat de apelant, a fost mobilizat de urgență un echipaje de pompieri militari și o autospecială de stingere din cadrul SVSU Codăești. La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, flăcările se manifestau violent la combina agricolă, amenințând să se extindă în lanul de grâu din apropiere.

La fel ca în cazul incendiului izbucnit în ziua precedentă, evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un cablu electric neizolat corespunzător.

Flăcările au afectat aproximativ 60% din utilajul agricol, dar a fost salvată întreaga cultură agricolă.
Șoferul a suferit arsuri ușoare la picior, primind îngrijiri medicale de la pompieri, la locul intervenției.

La puțin timp după lichidarea incendiului, alarma s-a dat din nou în această seară, pentru un lan de grâu care arde în comuna Solești. La sosirea echipajului de pompieri, flăcările se manifestau cu violență la cca 2 hectare de grâu.
În acest moment, pompierii au localizat incendiul și lucrează pentru lichidarea ultimelor focare.