Imagini Vaslui | Doi tineri din Băcești reținuți pentru furt calificat

furt calificat Băcești

Ieri, 12 iunie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au făcut percheziții domiciliate în comuna Băcești, județul Vaslui. 

Peste 25 de polițiști și 12 jandarmi au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din comuna Băcești.

Perchezițiile domiciliare au fost efectuate în vederea cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Astfel, prejudiciul cauzat persoanei vătămate fiind estimat la 20.000 lei.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 3-6 iunie 2021, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor cercetate în dosarul penal ar fi sustras bunuri de valoare, dintr-o locuință situată în Băcești, județul Vaslui.

În urma perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate, în vederea cercetării, bijuterii, telefoane mobile, sisteme informatice (laptopuri și tablete), electronice, accesorii, precum și alte bunuri de valoare sustrase cu ocazia săvârșirii infracțiunilor. Astfel, s-a reușit recuperarea a aproximativ 90% din valoarea prejudiciului.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reținut 2 tineri, în vârstă de 17, respectiv 19 ani, din Băcești, pentru o perioadă de 24 de ore. Aceștia au fost prezentați Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Alte două persoane (minori, din localitatea Băcești) sunt cercetate în stare de libertate.