Imagini spectaculoase de pe șantierul UMB! Cel mai lung viaduct, de 740 de metri, aproape de finalizare

Viaductul de 740 de metri de la Nădășelu, cel mai lung viaduct UMB de pe loturile Autostrăzii Transilvania finanțate prin PNRR, este aproape de finalizare, potrivit celor mai recente imagini din șantier.

Cele mai noi imagini filmate cu drona de pe loturile UMB Nădășelu – Poarta Sălajului au fost publicate pe Canalul YouTube Cristian Marius Man.

Lotul mai avansat dintre Nădășelu și Zimbor (30 km) a ajuns la aproape 70% execuție și are toate șansele de finalizare în a doua jumătate a anului viitor, însă în lipsa viaductelor scoase din contractul inițial riscă să ajungă o nouă autostradă „muzeu”, notează economedia.ro.

Ultimul grafic al CNAIR (aprobat în august) indică luna mai 2025 pentru cei 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor.  Licitația pentru viaductele de 3,2 km. de la Nădășelu și Topa Mică (jud. Cluj) este contestată la CNSC, semnarea contractului este imposibilă până la sfârșitul anului, iar termenul de proiectare și execuție este de 27 luni.

Pe următorul lot finanțat din PNRR, Zimbor-Poarta Sălajului (12 km.) UMB a ajuns la aprox. 40 % și este în grafic pentru finalizarea în decembrie 2024.

La sfârșitul anului viitor, UMB poate finaliza lucrările pe cei 39 de kilometri din totalul de 42 de kilometri dintre Nădășelu și Poarta Sălajului, dar pentru a respecta termenul din PNRR autostrada trebuie să fie complet finalizată în august 2026, deci în mai puțin de trei ani.

Sursa: ziaruldebacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *