Imagini șocante. Copil de 12 ani cu dizabilități, bătut de tatăl său, în timp ce mama filmează

WhatsApp Image 2022-01-12 at 13.57.38

O filmare șocantă a apărut în spațiul public, surprinzând momentul în care un tată își lovește copilul de doar 12 ani cu pumnul în față. Mama este cea care filmează, amuzată de ceea ce se petrece.

Se pare că mama și copilul sunt încadrați în grad de handicap, motiv pentru care au fost preluați de DGASPC. După cum se poate observa în imagini, la început, scena pare o joacă inofensivă între tată și copilul așezat pe genunchii săi. La un moment dat, băiatul își mușcă părintele de față, acesta din urmă aplicându-i o corecție prin sucirea degetelor și lovirea cu pumnul în față. Vizibil speriat de comportamentul tatălui, copilul țipă și plânge.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a deschis un dosar penal pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului, după apariția în spațiul public a filmării, și a deschis o anchetă în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Iași.

Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași. „Urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la agresarea unui minor, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Lețcani s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului în vederea stabilirii întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor care se impun. De asemenea, minorul împreună cu mama se află în prezent într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice”.

Reprezentanții DGASPC spun că părinții copilului sunt în divorț. Mama și copilul au fost îndrumați către un centru pentru persoane aflate în dificultate

.