Imagini| S-a deschis cel mai nou și mai modern campus educațional din România

conferinta Liceu Dacia (14)

Cel mai nou și cel mai modern campus educațional din România, în care vor învăța copii de la grădiniță și până la liceu, s-a deschis, astăzi, în Sectorul 4 al Capitalei, în prezența Ramonei Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România și a europarlamentarului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei de Cultură și Educație din Parlamentul European.

Aflat în incintaLiceului Tehnologic „Dacia” (fostul Colegiu Tehnic “Miron Nicolescu”), noul campus pune la dispoziția elevilor cele mai moderne și mai sigure condiții de studiu, într-un ansamblu educațional complet nou, după cevechea clădire a acestui liceu, datăî nfuncțiune în urmă cu mai bine de 30 de ani, a fost complet reconfigurată și modernizată.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „În ultimii 4 ani, Sectorul 4  a reușit să atragă aproape 100 de milioane de euro, bani pe care i-am investit în educație, în sănătate, îninfrastructură și în mediu. Trăim împreună efectul investițiilor europenene înSectorul 4. Datorită eforturilor făcute de Uniunea Europeană și de autoritatea locală, avem în acest moment, foarte multe rezultate, drept pentru care vom continua investițiile îns istemul educațional, medical și în protecția mediului.

Cu un regim de înălțime de S+P+3E și o suprafață de 1.245 mp, noul campus este alcătuit din mai multe corpuri de clădire pentru învățământul preșcolar, gimnazial și liceeal. Mai exact, colegiul dispune de 22 sali de clasă, 5 ateliere, 4 laboratoare, 3 cabinete de curs. Alături de aceastea, în campus au fost construite două cămine pentru elevi, cu o capacitate de 75 de camere de cazare, de 4 și 6 locuri fiecare, o sală de sport precum și o sală multifuncțională.

Totodată, elevii au la dispoziție o cantină în care vor putea lua masa pregătită în bucătăria celor două cămine, dar și o sală multifuncțională cu o capacitate de peste 400 de locuri, în care aceștia vor putea susține mini-recitaluri, piese de teatru, proiecții de filme, etc. Pentru activitățile sportive, copiii vor putea folosio sală de sport complet renovată, cu o suprafață de 570 de mp precum și douăterenuri de sport înaer liber.În incinta campusului, cu o capacitate de 750 de elevi, sunt în curs de finalizare lucrările la o nouă gradiniță, la care vor putea urma cursurile preșcolare un număr de 100 de copii.

Valoarea investiției este de 54 de milioane de lei, bani ce provin din fonduri europene, accesate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 10 “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Obiectiv Specific 10.2 Creșterea gradului de participare la învăţământul profesional şi tehnic şi învăţare pe tot parcursul vieţii, cu o contribuțieînvaloare de 15 milioane de lei dinbugetul local al Sectorului 4.