Imagini | Ploaia, un calvar pentru o familie de pe șoseaua Bârnova

WhatsApp Image 2021-07-21 at 16.20.15 (1)

Ploile sunt o povara pentru o familie care locuieste pe soseaua Barnova. Au sacii cu nisip mereu pregatiti langa poarta si se roaga, spun ei, ca ploaia sa nu dureze foarte mult. Toate aceste necazuri s-au abatut in urma unor greseli de proiectare, dupa ce s-au efectuat lucrarile de reabilitare a drumului. De mai bine de un an familia asteapta refacerea soselei.

Familia Cojocaru se lupta cu apa de mai bine de un an. Concret, dupa ce au fost finalizate lucrarile la tronsoul de drum care trece prin fata portii lor, toata apa din deal se aduna la ei in poarta. Sunt nevoiti sa care saci cu nisip si balast la fiecare ploaie.

„Toata apa care vine de sus intra aici in fata portii, se duce in curte. Si incercam sa ferim cumva apa asa nu mai intre in curte. La o  ploaie de un sfert de ora, 30 de minute, situatia nu este foarte grava. Va dati seama daca ar ploua mai mult?”, a spus unul dintre membrii familiei.

Soseaua Barnova 247  a fost reabilitata in urma cu un an, dar proiectantul a comis o greseala. In fata portii familiei Cojocaru nu s-au montat rigole de scurgere. Apa vine din deal si se opreste in canalul din fata locuintei creandu-se o adevarata gura de varsare in curte.

Cristina Cojocaru – proprietara:De aproximativ un an si ceva de cand s-a terminat reabilitare drumului, a soselei Barnova, la fiecare ploaie, toate aluviunile din deal, de la vecini se scurg efectiv la noi in curte . Avem nopti de cosmar, carama saci. Ne uitam pe internet. Noi urmarim stirile meteo. Sa vedem daca ploua, daca nu ploua si ne pregatim ca niste soldati”.

Conform proprietarilor au fost facute nenumarate solicitari proiectului pentru remedierea situatiei. Contactati de o echipa Tele M, reprezentantii Primariei Municipiului Iasi nu au oferit niciun raspuns pentru aceasta situatie.