Imagini | Ghiozdane și rechizite școlare, dăruite copiilor din comuna Movileni de deputatul Filip Havârneanu și USRPLUS Tineret Iași

WhatsApp Image 2021-09-22 at 11.59.08

Ieri, deputatul Filip Havârneanu și USRPLUS Tineret Iași au împărțit ghiozdane cu rechizite copiilor care învață în comuna Movileni.

Filip Havârneanu, deputat USR PLUS: „Am rămas dezamăgit de condițiile inacceptabile, mizere, în care copiii trebuie să studieze zi de zi. Una dintre școlile la care am mers este ruinată și arată ca un ghetou părăsit, din care cad bucăți. O clădire veche din 1945 în care administrația PSD din comună n-a investit un leu în 30 de ani și n-a întocmit o hârtie pentru a încerca să salveze construcția. Astăzi, această școală riscă să se prăbușească și locul în care părinții își trimit copiii să capete educație este unul periculos. La Movileni, elevii învață într-un alt pavilion care nu s-a dărâmat, pentru că pur și simplu a fost mai rezistent. Actualul primar, colegul nostru,  Dan Hodoroabă  a preluat un dezastru și se zbate pentru a obține toți banii pentru reabilitare, însă, CJ și Guvernul trebuie să miște lucrurile până nu este prea târziu. La Movileni este opera nepăsării, cel puțin în materie de educație și voi face tot ce pot pentru a-i ajuta pe copiii de acolo. Foștii aleși au cerut 100.000 de euro pentru a face o toaletă de lux în curtea școlii, în timp ce, culmea, școala se prăbușea. Și toaleta a rămas un proiect abandonat, la nivel de cărămidă cimentată, iar asta explică faptul că la Movileni, PSD nu era preocupat de educația și siguranța copiilor, ci de cum să mai spele niște bani. Am mers într-un loc ca acesta, crezând că este vorba despre a face o faptă bună și, de fapt, copiii ne-au dat o lecție despre omenie și curaj. Nu putem închide ochii în fața dezastrului de acolo. Am fost emoționat de un băiețel de clasa a III-a cu care am conversat în limba engleză, dar și de cât de muncitori sunt copiii din mediul rural, având atât de puțin. Există un potențial uriaș la sate, unde elevii ar străluci dacă ar avea și condiții. Este incredibil că la 20 de minute de Iași găsești acest peisaj sinistru de “educație a părăsirii”. Le mulțumesc tuturor colegilor din filială care au contribuit financiar pentru a cumpăra cele necesare copiilor și sper să revin cu vești bune pentru ei”.