Imagini dramatice din Brazilia. Oameni scotocind prin carcase de animale moarte pentru a se hrani

carcase oase

Fotografii sfâșietoare ale brazilienilor săraci care scotocesc o grămadă de carcase de animale pentru hrană au scos la iveală criza foametei care a afectat cea mai populată națiune din America Latină, unde milioane de oameni au fost aruncați în saracie de pandemia coronavirusului și de inflația crescândă.

Imaginile, realizate săptămâna trecută la Rio de fotoreporterul premiat Domingos Peixoto, arată oameni căutând resturi în spatele unui camion care transportase organele și oasele aruncate la o fabrică care produce hrană pentru animale de companie și săpun.

„Câteva zile … vreau să plâng”, i-a spus șoferului camionului, José Divino Santos, reporterului Rafael Nascimento de Souza care acoperea povestea cu Peixoto pentru ziarul Rio Extra.

„Înainte, oamenii veneau și să ceară o bucată de os pentru câinii lor. În aceste zile ei cerșesc oase pentru a face mâncare „, a adăugat Santos, care distribuie resturile celor nevoiași din Rio după ce le-a colectat din supermarketuri.

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni. În Venezuela suferința este și mai intensă. Săptămâna trecută, o universitate venezueleană de top a declarat că aproape 77% dintre cetățenii de acolo trăiesc acum în sărăcie extremă.

Foto: Domingos Peixoto/O Globo