Imagini de pe camerele de supraveghere. Şoferul care a lovit fata de 15 ani pe trecerea de pietoni, a urcat cu berea la volan

Șoferul CTP Iași, care a lovit astăzi o adolescentă de 15 ani pe o trecere de pietoni din cartierul Dacia, a fost surprins de camere, la ora 14.00, urcând la volanul mijlocului de transport în comun cu o bere. Acesta se afla în stația de la capăt Țuțora.

Bărbatul, care a provocat accidentul, avea o alcoolemie de 0,17 mg/l în aerul expirat.

„Compania de Transport Public Iaşi a demarat o anchetă internă cu privire la accidentul care a avut loc în zona Dacia. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Iaşi vor fi efectuate verificări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs incidentul şi tragerea la răspundere a tuturor celor care se fac vinovaţi”, se arată într-un comunicat de presă CTP Iași.

„Ne declarăm consternați și surprinși de gestul iresponsabil al șoferului care contravine tuturor normelor de muncă ce se aplică la nivelul întregului colectiv al CTP Iași. Manifestăm toleranță zero cu privire la consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, fiind prevăzute sancțiuni drastice pentru astfel de abateri. Punem pe primul loc atât siguranța călătorilor, cât și a celorlalți participanți la trafic și ne disociem de orice act care contravine acestor principii. Vom inăspri controalele și reevalua procedurile interne, astfel încât astfel de incidente să nu se repete”, susține Directorul General CTP Iași, ing. Cristian Stoica.