Imagini de la carnagiul din Grecia, filmate cu drona. Pasagerii au fost aruncați pe ferestrele vagoanelor

62328072

Cel puțin 38 de oameni au murit și peste 80 au fost răniți în noaptea de marți spre miercuri, într-un cumplit accident feroviar, care a avut loc în estul Greciei continentale.

Două trenuri, unul de pasageri și unul de marfă, s-au ciocnit frontal pe calea ferată care leagă Atena de Salonic.

Accidentul feroviar s-a produs cu puțin înainte de miezul nopții, în apropiere de orășelul Evanghelismos din estul Greciei, la aproximativ 130 de kilometri de Salonic. Un tren de pasageri, care venea de la Atena cu 350 de oameni la bord, mulți dintre ei studenți care se întorceau din vacanță, s-a ciocnit frontal cu un tren de marfă care venea dinspre Salonic. Impactul a fost unul teribil: mai multe vagoane au deraiat și trei dintre ele au luat foc. Martorii povestesc imaginea de coșmar pe care au găsit-o la fața locului.

Vassilis Polyzos, martor: „Prima imagine a fost înfricoșătoare, pentru că erau bucăți mari de oțel peste tot. Trenurile erau complet distruse, și cel de pasageri, și cel de marfă. Trenul de pasageri avea în jur de 160 de kilometri la oră și a fost o ciocnire frontală.”

Supraviețuitorii spun că mai mulți pasageri au fost, pur și simplu, aruncați pe ferestrele vagoanelor, din cauza impactului. Alții s-au luptat să iasă dintre resturile trenului care deraiase pe câmpul aflat lângă calea ferată.

Vassilis Polyzos, martor: „Oamenii erau speriați. Foarte speriați, de altfel. Se uitau de colo-colo, căutau. Habar nu aveau pe unde sunt.”

La locul tragediei au sosit câteva zeci de ambulanțe și echipaje de pompieri, care au demarat imediat operațiunile de căutare și salvare a victimelor. Cauza accidentului feroviar este, în aceste momente, necunoscută, dar autoritățile elene au inițiat deja o anchetă. Doi oficiali ai Companiei de Cale Ferată au fost luați la întrebări de poliție, dar până acum nu a fost nimeni arestat.