Imagini de coşmar în Tulcea. Oameni blocaţi în maşini şi pe marginea drumului, din cauza viituri puternice. 10 persoane au fost salvate

Viiturile fac prăpăd în Tulcea şi au reuşit să ia pe sus mai multe vehicule pe DN 22D, în zona localităţii Horia. Traficul în zonă este oprit iar 10 persoane au fost salvate din maşini şi de pe marginea drumului. Localnicii au fost avetizaţi de viitură printr-un mesaj RO-Alert.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a transmis că peste 30 de pompieri au intervenit în localitatea Horia.“În jurul orei 11:30 prin apel la numărul unic de urgenţă 112 Dispeceratul integrat ISU – SAJ – SMURD a fost anunţat despre o viitură pe drumul naţional 22D, pe raza localităţii Horia, care a surprins mai multe autoturisme. La faţa locului au fost direcţionate trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, o autospecială de transport victime multiple şi o autospecială pentru descarcerare, iar din cadrul Secţiei de Pompieri Măcin două autospeciale, cu un total de 29 de subofiţeri şi trei ofiţeri”, au precizat pompierii.

ISU Tulcea a anunţat că a mai fost salvată încă o persoană în urma viiturii, iar numărul celor recuperaţi a ajuns la zece.

“În timpul misiunii au fost recuperate de către pompierii tulceni 10 persoane, din care patru au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi blocat într-un copac, trei persoane care s-au refugiat pe un mal de pământ, două persoane care s-au refugiat pe marginea drumului într-o zonă puţin mai înaltă, iar a zecea persoană identificată de către echipa de căutare-salvare. Toate persoanele au fost preluate în siguranţă şi duse la primăria din localitate”, a transmis ISU Tulcea.

De asemenea, în sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta judeţului Tulcea au intervenit şi reprezentanţii primăriei Horia, IPJ Tulcea şi echipaje de la Drumurile Naţionale.

”Patru persoane au fost evacuate dintr-un autoturism luat de viitură şi oprit într-un copac pe marginea drumului, trei persoane evacuate de pe o insuliţă formată în urma viiturii, iar alte două persoane recuperate de pe marginea drumului şi transportate în siguranţă într-o zonă ferită de inundaţii. Trei autoturisme au fost afectate de viitură, unul din ele fiind deplasat în interiorul localităţii”, a arătat sursa citată.

“Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă, îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriţi alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, pregătiţi-vă pentru o eventuală evacuare. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi”, se menţionează în mesajul Ro-Alert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *