Imagini Botoșani | Unui câine i s-au tăiat dinții cu flexul

WhatsApp Image 2021-06-24 at 15.00.17

Cruzime fără margini! Un câine ciobănesc a fost mutilat, fiindu-i tăiaţi dinţii cu un flex. Animalul a fost găsit abandonat pe străzi. Patrupedul a fost lăsat în grija unor medici veterinari care sunt implicați în acțiuni benevole pentru protecția și îngrijirea animalelor abandonate și abuzate. Veterinarii au scos la iveala o realitate cruntă. Câinele, un exemplar cu o vârstă înaintată, a fost mutilat crunt. 

Este vorba despre un câine ciobănesc malinois mutilat şi abandonat. Câinele a fost găsit de poliţişti în satul Călugărenii Vechi din comuna Ungureni. Animalul se refugiase în curtea unei localnice după ce i-au fost retezați dinții.

Medic veterinar: „După mai multe investigații, suspicionăm că au fost polizați și tăiați mecanic pentru ca toți sunt la același nivel. Asta înseamnă că cineva și-a bătut joc de acest câine și i-a tăiat dinții cu flexul sau cu alte materiale. Acest cățel a suferit enorm când i s-au tăiat dinții chiar dacă a fost sub anestezie. Pulpa dentară și dinți au rămas descoperiți. Probabil a avut o lungă perioadă în care nu a putut consuma mâncare”.

Polițiștii au fost sesizați și acum desfășoară verificări în vederea depistării proprietarului. 

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: „Câinele a fost ridicat de polițiști în ziua de 9 iunie a.c. de pe proprietatea unei persoane din comuna Ungureni, care a declarat faptul că animalul a venit singur în curtea sa. În cauză, facem verificări pentru identificarea proprietarului, fiind solicitat și sprijinul Direcției Sanitar Veterinare pentru identificarea cabinetului sau a medicului veterinar care a administrat cipul animalului”.

Câinele este în grija autorităților sub tratament și are deja o cerere de adopție.