Imagini Botoșani | Acțiunile polițiștilor botoșăneni. 11 dosare penale pentru deținere de droguri

WhatsApp Image 2021-08-23 at 14.04.02

În perioada 20-22 august 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu cei din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și cu sprijinul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni, au acționat pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru depistarea conducătorilor auto care consumă substanțe psiohoactive la volan.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 200 de persoane și controlate aproximativ 100 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 5.000 de lei.


Dintre acestea, 6 sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența substanțelor active și 7 sancțiuni contravenționale pentru nerespectare regimului legal de viteză.


De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost întocmite 11 dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere de droguri și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, 47 de bunuri, constând în pliculețe cu substanțe cristalizante, tigarete confecționate artizanal, dispozitive de mărunțit etc.