Imaginatie fara limite: escrocii dau lovitura prin metoda „bebelusul parasit”

In goana lor neobosita dupa castiguri, escrocii inventeaza noi si noi metode de a-i jefui pe oamenii cinstiti si empatici. Cea mai noua dintre ele lasa impresia ca un bebelus ar fi parasit in mijlocul pustietatii, dar, cand persoanele aflate in trafic se opresc sa vada despre ce este vorba, ele sunt jefuite si talharite, se atrage atentia intr-o postare a Asociatiei Umanitare Save Our Souls din Tecuci.

Postarea devenita virala are 25.000 de distribuiri si foarte multe comentarii. Toata lumea se intreaba unde s-au intamplat astfel de cazuri, iar internautii au indicat unele judete din Romania, cum ar fi Bistrita-Nasaud sau Caras-Severin. Altcineva scrie ca metoda caruciorul este una veche in Italia, de exemplu, practicat acolo de albanezi, bulgari sau romani in urma cu multi ani. Evident, sunt si foarte multe persoane care sustin ca postarea respectiva nu are niciun sambure de adevar si ca nu face altceva decat sa alarmeze populatia.

Asociatia Umanitara Save Our Souls sustine in postarea devenita virala de pe pagina sa de Facebook ca hotii folosesc carucioare drept momeala sau orice altceva care se va dea de gandit ca ar putea fi abandonat un copil. Persoanele care se opresc pentru a oferi ajutor se vor trezi, cel mai probabil, jefuite, se mai arata in aceasta postare.

De asemenea, oamenii sunt sfatuiti sa nu iasa din masina si sa sune imediat la 112. Aceasta metoda ar fi pusa in practica pe drumurile care nu sunt atat de circulate, iar in apropierea caruciorului abandonat s-ar afla, de fapt, persoane cu intentii rele, pregatite sa-si atace victimele pentru a fura masina, bani sau telefoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *