Iluminatul festiv se aprinde pe 30 noiembrie

Sharing is caring!

Ornamentele de iarna vor fi aprinse mai devreme, in acest an, in oras. De Sf. Andrei, Iasul va imbraca straie de sarbatoare. Iluminatul festiv va fi aprins, asadar, pe 30 noiembrie, si nu pe 1 decembrie, cum s-a intamplat pana acum.

Anuntul a fost facut de primarul orasului, Mihai Chirica. In prezent, se lucreaza la amenajarea bulevardului Stefan cel Mare, acolo unde vor fi organizate targurile de Craciun si Oraselul Copiilor.

Si, in acest an, pentru prima data, cartierul Barnova a fost inclus pe lista zonelor illuminate festiv. Ca o scuza pentru intreg disconfort creat din cauza lucrarilor intarziate la sosea, zona va fi iluminata in diverse nuante si figurine intens colorate.

Mihai Chirica, primar Iasi: “Incepem cu zona centrala, asa cum au toate capitalele din lume. Zona centrala este cea care atrage cel mai mult si vom avea si in restul zonelor de cartier iluminat. O strada unica, in momentul acesta, este strada Barnova, unde, pentru tot prejudiciul de imagine pe care l-am creat, cu tot cu constructor, din cauza intarzierilor de acolo, vom pune iluminat pe stalp si vom porni pe 30 noiembrie. Pe Stefan cel Mare vom avea Targul de Craciun, dar de data aceasta va fi altfel. Cu alte echipamente, mult mai mari si mai vizibile. Cu o roata mare, colorata, pentru copii, ca la Viena”.

shares