Ilfov | Politist retinut dupa ce a luat 1000 lei mita

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov (D.A.M.B.J.I), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au prins în flagrant un agent de poliție din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul Rutier, în timp ce  primea de la un martor denunțător, suma de 1000 de lei, pretinsă pentru a-și folosi influența în vederea obținerii unei soluții favorabile în dosarul în care martorul era cercetat.

În schimbul sumei menționate, agentul de poliție a promis că va interveni pe lângă lucrătorul delegat să efectueze cercetări în cauză, lăsându-l pe martor să înțeleagă că poate  determina obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal în care acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

În baza  actelor de urmărire penală efectuate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov și a probelor administrate, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Față de inculpat a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24  de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, acesta să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.