Ignorat de autoritati, un fotograf iesean ce sufera de o boala rara isi vinde un rinichi sa-si cumpere o casa

florescu 2

De 12 ani, Marius Nicolae Florescu, un fotograf din Iasi, ce provine din orfelinat, se roaga de cei din Primaria Iasi sa-i atribuie o locuinta sociala. Satul sa tot intocmeasca dosare si sa bata la usile primariei, barbatul este decis sa apeleze la un gest extrem, de a dona un rinichi pentru a-si cumpara un loc doar al sau.

Marius Florescu sufera de maladia Wilson, o boală virala rara care afecteaza ficatul, splina si creierul din cauza excesului de cupru din organism. Boala nu are leac în România iar singurul tratament pe care il poate primi la noi este unul de susținere. In Germania, tratamentul ajunge si la 7.000 euro pe luna. Din cauza bolii, Marius s-a axat pe fotografie, mai ales ca nu implica efort fizic sustinut.

Desi a expus in tara, strainatate, chiar si la muzeul Luvru, veniturile sale nu i-au permis sa-si cumpere o locuinta. In ultimii ani, fotograful a locuit prin camerele de camin din complexul Tudor Vladimirescu.

„Ceea ce doresc eu acum, este o casa, nimic mai mult. Desi am depus dosarul din 2007 impreuna cu alti doi colegi din centru de plasament, iar cretini de la Locativ, administrat de Primarie, au pierdut dosarul cu actele mele si mai apoi aceasta insititutie, numita: primarie, mi-a solicitat sa realoc acte la dosar. Ceea ce pentru mine este extrem de tarziu si timpul ma preseaza”, a spus Marius Nicolae Florescu.

In varsta de 39 ani, Marius vrea sa-si vanda echipamentul foto si un rinichi pentru o camera in care sa poata locui linistit.

„Bine ca am găsit persoana căruia urmează sa fac tranzacția cu una dintre organe pe care îl vând ( rinichi sănătos – nefumător), Contra sumei de 4.500€, urmând mai apoi sa-mi vând echipamentul foto cu suma de 3.700 euro pe olx sau ocazii. ro. Toți bani strânși vor fi direcționați către acea casa mică care va fi dotata cu cele necesare, dar stric pentru o camera. M-am tot saturat sa astept din partea instituțiilor statului care și așa sunt cu influența și corupție, prin a primi așa zisa locuința. Deși dosarul cu actele necesare a fost depus in 2007. Am decurs la aceasta decizie al disperări, deoarece nu exista alta soluție și pe aceasta cale imi prezint scuzele mele tuturor pentru aceasta decizie care nu a fost atât de ușor”, a scris Marius Nicolae Florescu pe contul sau de Facebook.