Ieșenii vor putea circula cu trenuri PESA spre destinații de munte și mare

PESA va livra peste 80 de trenuri României după ce a câștigat două licitații în acest sens: unul dintre contracte a fost deja semnat, iar celălalt va fi încheiat în perioada următoare: trenurile PESA vor fi disponibile inclusiv de la Iași spre destinații precum Constanța, Galați sau Brașov.

Valoarea contractelor se ridică, conform presei centrale, la aproape un miliard de euro. Prima licitație, în cazul căruia contractul a fost semnat, presupune livrarea a 20 de trenuri, iar cealaltă procedură a vizat furnizarea 62 de garnituri, conform apix.

În cazul Iașului, trenurile PESA vor circula pe rutele:

  • Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani -Iași/Suceava
  • Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava
  • (Mangalia) – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău – Pașcani – Iași/Suceava
  • Iași – Pașcani – Suceava
  • Bacău – Pașcani

În cazul contractului pentru livrarea a 20 de trenuri există posibilitatea de a achiziționa, prin semnarea unui act adițional, a încă 9 garnituri. Astfel, în total, PESA va livra României în următorii ani un număr de 91 de trenuri, una dintre cele mai mari comenzi din istoria producătorului polonez, conform presei de specialitate.Până acum, PESA s-a axat în țara noastră pe livrarea de tramvaie, comenzi în acest sens fiind onorate la Iași, Timișoara și Craiova. Polonezii au participat și la cea mai recentă licitație organizată de Primăria Iași, pentru încă 18 tramvaie, dar au pierdut în fața turcilor de la Bozankaya – licitația se află într-o etapă de contestație. Precedenta comanda onorată la Iași (16 tramvaie) a venit în urma unei licitații organizate de Ministerul Dezvoltării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *