Ieșenii vor mai multe bănci în cartierele lor

WhatsApp Image 2022-08-05 at 14.46.16

Locuitorii de pe Strada Dimineții din cartierul Frumoasa vor mai multe bănci în zonă. Din declarațiile acestora, mobilierul stradal a fost luat în urma cu câteva luni, fără nicio explicație. În ciuda nenumăratelor adrese făcute la centrele din cartier, ieșenii spun că li s-a promis că situația va fi remediată însă băncile nu au fost remontate.

Unul dintre cele mai populate cartiere din Iași a rămas fără mobilierul stradal. Oamenii care locuiesc în Frumoasa spun că sunt anumite zone în care băncile au fost scoase de către autoritățile locale. 

Strada Dimineții este o stradă lungă 400-500 de metri. Am 70 de ani. Nu pot să merg pe un drum întins. eu merg cât pot. Ar trebui să mă odihnesc. Băncile care au fost pe strada Dimineții le-au ridicat. Au zis că au avut reclamații. Nu văd ce reclamații să fi fost acolo, un loc în care se odihnesc niște moșnegi, a spus Dumitru Stan, locatar.

Inițial, reprezentanții Centrului de Cartier Frumoasa le-au promis oamenilor că băncile vor fi puse din nou însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Am făcut reclamații la Primărie, la centrul de cartier și acum vreo trei luni de când s-au ridicat băncile am făcut reclamații pentru a ne spune unde sunt băncile, de ce le-au luat. Acolo mi-au spus că au avut reclamații dar nu există niciun nume acolo, a mai spus Dumitru Stan, locatar.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei spun că mobilierul stradal a fost preluat pentru a fi reparat.

Din verificările pe care le-am efectuat colegii de la Servicii Publice multe din băncile care se aflau în zonă au nevoie de lucrări de reparați. Prin urmare, în perioada următoare chiar dacă v-a dura câteva zile și ne cerem scuze pentru acest inconvenient, băncile din zona respectivă vor fi reparate și puse pe vechile amplasamente, a explicat Sebastian Buraga, purt. cuv. Primăria Iași.

În ultimii ani, municipalitatea a montat mobilier stradal nou în toate cartierele din Iași.