Iesenii, un car de nervi. Meciul de duminica impotriva celor de la Sepsi a fost amanat!

Liga Profesionistă de Fotbal a hotărât, prin decizia Departamentului de Competiții, amânarea meciului Poli Iași – SEPSI OSK Sfântu Gheorghe, programat inițial să se dispute duminică 27 august 2023, și reprogramarea sa pentru data de 19 octombrie 2023. Decizia vine cu 48 ore inaintea meciului desi la inceputul saptamanii iesenii au fost de acord ca partida sa fie reprogramata.

Cornel Sfaiter si Leo Grozavu au reactionat dur in urma anuntului LPF.

„Nu se poate să fim anunţaţi cu mai puţin de 48 de ore înaintea meciului că acesta se amână! Și mai mult decât atât, nici nu am fost consultați în privința hotărârii pe care am primit-o chiar când echipa revenea de la antrenament! Oricum, nu am înțeles de la bun început programarea acestui joc. A fost pus la ora 13.00, în mijlocul zilei, la aproape 50 de grade la nivelul gazonului, cu mii de spectatorii cu capul in soare. Apoi, la începutul săptămânii, când Sepsi OSK a solicitat amânarea și noi am acceptat, Liga nu a fost de acord, pentru ca astăzi, după ce am pus în vânzare bilete pentru meci și echipa a parcurs ciclul săptămânal pentru partidă, cu antrenamente la ora jocului, la temperaturi imposibile, să fim anunțați că se amână. De regulamentele încălcate flagrant ce să mai spun?! Doar în cazuri excepționale se poate amâna cu 48 de ore înainte un meci! Și dacă e așa, de ce ar fi caz excepțional doar Poli – Sepsi, nu și Farul – Craiova? Să fie foarte clar! Sprijinim orice echipă din România care ne reprezintă în competițiile continentale și ne dorim să obțină rezultate bune, de aceea am și fost de acord luni cu amânarea, dar vestea primită azi ne arată o totală lipsă de respect pentru Poli Iași, club ce reprezintă o comunitate de aproape 1 milion de locuitori. Le transmit suporterilor noștri care si-au achiziționat bilet că acesta rămâne valabil pentru meciul cu Sepsi când va fi reprogramat, iar dacă unii fani vor banii înapoi, îi asteptăm la casele de bilete de la stadion sau pe platforma online pentru returnarea banilor”, a transmis Cornel Sfaiter.

„În România continuă bătaia de joc, nu ne mai așteptăm la nimic. Nu vreau să intru în polemică, avem oameni competenți în conducerea clubului. Ne-am exprimat un punct de vedere vizavi de amânarea acestui joc. N-am fost băgați în seamă pentru că oamenii de la București erau la somn. Între timp s-au trezit și au decis să amâne. Ei nu se gândesc la jucători, la oamenii care fac parte din fenomen. Suntem bătaia de joc a tuturor. Nu mai are rost să vorbesc. Sunt multe lucruri… Am tot respectul pentru cei de la Sepsi, oameni de toată isprava, felicitări pentru cum se comportă și cum au crescut de la an la an. Nu intră în discuție că suntem împotriva lor. Ne-am dorit ca fotbalul românesc să fie reprezentat așa cum trebuie. Mai departe ar trebui cineva să se gândească și la alte echipe. Sau să participe doar unii și ceilalți să fie o parte colaterală. Este inadmisibil ce se întâmplă. Acum ce să facem? Să acceptăm când vrea Liga să ne programeze? Avem și noi un program… Nu ne-a întrebat nimeni absolut nimic. Dacă vrea Vasilică și Georgică nu-și asumă nimeni. Amânăm meciul, dar să-și asume cineva și după să-și dea demisia! Nu poți să conduci așa un for! Nu există temei regulamentar.  Jucăm, dar nu când vrea Liga. Noi suntem proștii de la Iași, fraierii de la Iași. Dacă peste o lună eu am șase suspendați ne amână meciul LPF-ul? Se gândește cineva și la Iași? Că acum două luni noi n-avem șase suspendați!”, a spus Leo Grozavu intr-o conferinta de presa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *