Iesenii sunt asteptati sa cumpere bunatati de la targul producatorilor locali

Producatorii locali din regiunea Moldovei au participat astazi la Târgul de produse românești „Bunătăți de soi din România”, desfasurat în incinta unui centrului comercial din Iasi. In cadrul targului, producatorii au avut ocazia de a discuta si cu autoritățile, fiind prezent la Iasi, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Iulian Bucur. Acesta a promis sprijin producatorilor locali si o promovare mult mai ampla a produselor romanesti.

De la mezeluri, legume de toate soiurile, produse din pește, dulciuri de casă, miere si produse apicole si pana la vin si bauturi spirtoase. Cu acestea s-au delectat iesenii care au vizitat astazi targul producatorilor locali de la Iasi. Prezenti din aproape toate judetele Moldovei, producatorii au adus la Iasi gustul si aromele traditionale romanesti, in speranta ca vor primi mai mult sprijin din partea statului atat pentru productie cat si pentru promovare.

Autoritatile promit ca vor mai organiza astfel de targuri pentru sustinerea producatorilor locali.

Iulian Bucur – Secretar de stat MADR: „Suntem prezenti aici in parteneriat cu retailerii pentru promovarea produselor traditionale si a produselor romanesti din industria alimentara. Vom mai organiza astfel de targuri pentru a aduce cat mai aproape producatorii romani de retalieri si a-i integra in aceasta retea de distributie in toata tara si vrem sa fim cat mai alaturi de producatori, de procesatori si sa reusim sa simplifiam legatura intre retaileri si producatorii locali, romani si pentru produsele traditionale. Speram sa fie niste actiuni de succes care vor urma si vom avea cred si rezultate mult mai bune„.

Retailerii isi doresc sa colaboreze cu cati mai multi producatori locali tocmai pentru produsele naturale romanesti care sunt la mare cautare de catre clienti.

Narcis Horhoianu – Director Marketing Retailer: „Noi avem un parteneriat cu mai mult de 1300 de producatori locali si ultralocali din care 600 sunt ultralocali. Genul acesta de exercitiu cum este acum, acest targ pe care il facem in Iasi este o forma prin care clientul aduce si are aproape produse de calitate, produse traditionale, produse locale ultraromanesti„.

Targul producatorilor a inceput astazi si tine pana duminica. Astfel iesenii se pot delecta cu bucate alese, naturale si 100% romanesti, cu preturi pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *