Ieșenii stau cel mai aproape de Lună săptămâna aceasta

163074194_3737971036251533_7947875770864702053_o

O macheta gigant care reproduce in cele mai mici detalii Luna, i-a atras pe ieseni. Lucrarea apartine unui artist britanic si a avut nevoie de 5 ani pentru a prinde contur.

După ce a guvernat mai multe țări din Europa, lucrarea a ajuns la Iași pentru a putea fi vizualizată de toti iubitorii cosmicului. Atracția momentului a strâns în jurul său zeci de ieșeni care au vrut să importalizeze momentul.

VOX:

Noi am ieșit efectiv la o plimbare. Am zis să vedem că am văzut pe internet, foarte frumos, interesant.

Mi se pare ceva interesant, de asta am vrut să fac o fotografie.

Am văzut ieri că au postat niște prieteni și am venit și eu acum am trecut de curiozitate să văd.

Foarte faină, chiar am rămas uimită, eu acum prima dată o văd.

Luna e opera artistului britanic Luke Jerram, cântăreşte 150 de kilograme şi are 7 metri în diametru.

Andi Daiszler, fondator Lights On România

”În spatele meu se află instalația Museum of the Moon. Aparține artistului britanic Luke Jerram. A lucrat la ea 5 ani pentru a suprapune imaginile captate de sateliții NASA pentru a putea realiza o replică la scară mare a lunii. Scara utilizată e una la 500 de mii, ceea ce înseamnă că fiecărui centrimetru din instalația din spate îi corespunde în realitate unei distanțe de 5 km pe lună. Cântărește 90 de kg aproximativ, are un diametru de 7 metri și a impresionat până acum peste 3 milioane de oameni din 25 de țări de pe glob.”

Luna va guverna deasupra Iaşului pâna pe 28 martie. În paralel, La Cluj, a ajuns planeta Marte, o altă lucrare a artistului britanic, aflată în premieră în România.