Iesenii si-au pierdut spiritul civic?

Sharing is caring!

Frica sau nepasare? O tanara insotita de propria mama a fost lovita de doi barbati, ziua in amiaza mare, in zona super aglomerata din Podu Ros. Fata ar fi iesit dintr-o banca din zona si in urma unui mic conflict cu atacatorii a fost lovita pana a cazut inconstienta. Nu se cunosc cauzele exacte ale incidentului, unii martori sustin ca ar fi fost vorba de o talharie dar altii spun ca fata ar fi inceput scandalul.

Cert este ca, desi era la pamant, plina de sange si cu buzele sparte, niciun iesean nu i-a acordat initial tinerei primul ajutor. Nimeni nu a intervenit in conflict si abia la minute bune a fost apelat numarul de urgenta 112.

“Nu imi vine sa cred, ce fel de suflet pot avea unii oameni. Astazi, in Podu Ros, doi baieti au lovit o fata fara motiv. I-au spart ambele buze si a cazut jos inconstienta. Toata lumea statea si se uita la fata care era cazuta jos, dar nici un om nu o ajuta. M-am dus eu, care eram in magazin, sa vad ce s-a intamplat. Am ridicat-o de jos , am pus-o pe banca si am sters-o de sange. Am sunat la Politie si Salvare, cei drept au venit repede. Sunt uimita de nepasarea oamenilor”, a scris o femeie care a acordat primul ajutor.

Si totusi, unii ieseni prefera sa mearga mai departe cand asista la astfel de incidente. Martori la astfel de scene au fost loviti sau au trecut prin experiente neplacute si nu mai au curajul sa se implice. Altii, pur si simplu se prefac ca nu asistat la vreun conflict si isi vad linistiti de treaba.

shares