Iesenii se plang ca nu au locuri de parcare

locuri de parcare

In ultimii ani, numarul masinilor  din Iasi s-a inmultit in timp ce locurile de parcare au ramas aceleasi. Pentru soferi a devenit o adevarata provocare gasirea unui loc. Se parcheaza oriunde: pe trotuare, spatii verzi, in statiile de taxi sau autobuz.

Municipalitatea  pare depasita de situatie. In continuare sunt foarte putine locuri de parcare, desi sunt destule zone in orase unde s-ar putea amenaja astfel de spatii. O solutie aleasa in ultima perioada de alte orase a fost construirea de parcari supraterane. Deocamdata, in Iasi, soferii se descurca cum pot in zonele centrale si evita parcarile cu plata. Seara, gasirea unui loc pentru masina este ca o loterie pentru multi dintre soferi si deseori apar conflicte intre vecini.

“Sunt foarte putine…Probabil ca ar trebui facute locuri supraetajate”, sustine un iesean.

Sunt insuficiente sau lipsesc cu desavarsire. Masinile sunt parcate pe marginea trotuarelor, aproape ca nu mai incap pietonii. Trebuie gasite acele terenuri care sunt in preajma blocurilor care ar trebui pregatite corespunzator pentru a asigura parcarea, daca nu chair sa se faca acele parcari subterane care ni s-au promis candva”, ne spune o doamna.

Iesenii sustin ca solutii ar fi pentru locurile de parcare tinand cont de valoarea taxelor si impozitelor pe care le achita Primariei.

Este foarte aglomerat. Nu ai unde sa parchezi. Parcam si noi pe unde apucam. Decat sa platim taxe si impozite, ar trebui sa amenajeze locuri de parcare. Si cu plata, sunt foarte aglomerate. Nu sunt…Omul parcheaza pe unde apuca. De exemplu, aici in zona (s.r Rond Vechi) te invarti si o jumatate de ora ca sa gasesti un loc, masina asta mare de serviciu am lasat-o aici pe mijloc. Nu ai unde”, a spus un sofer.

Locurile de parcare clar ca sunt prea putine. Daca si noua, cei din statia de taxi ne ocupa locurile.Si nu se implica nimeni pentru a rezolva treabaComunitarii nu-si fac treburile care le revin. Trebuie sa faca locuri de parcare. Sa amenajeze locurile disponibile si sa se identifice potentialele locuri pentru parcare” sustine un taximetrist.