Iesenii se mobilizeaza pentru un protest impotriva cresterii preturilor la carburanti. Gigant austriac intrat in vizorul soferilor

motorina

Soferii din Iasi incearca de luni sa boicoteze statiile celui mai mare producător de petrol şi gaze din Sud-Estul Europei, OMV Petrom. „Putem schimba ceva doar impreuna. Ei nu-și permit să nu intre nimeni o zi întreagă să salimenteze de la pompele lor. Ar pierde miliarde. Noi ne permitem să alimentam din altă parte, decât de la ei, pentru 10 bani în plus la litru. Măcar 2-3 zile, până le vine mintea la cap”, a scris initiatorul protestului.

Mesajul acestuia s-a multiplicat cu repeziciune iar zeci de ieseni au raspuns pozitiv propunerii, ba chiar au propus sa extinda boicotul si catre alti producatori.

„Adevărul e ca suntem la pământ, jale mare. Nu știu unde o să ajungem, preturi ca în Italia, ne comparăm cu venitul din Italia”, a scris Constantin C.

„Trebuie ceva facut. Suntem delasatori, acceptam toate mizeriile lor. Nu mai trebuie indurate toate golaniile. Sa iesim in strada”, a mentionat Giani B.

„Se aude ca pana la sfârșitul anului va fi 10 lei litru. Deci trebuie ieșit în strada”, a spus Alex C.