Iesenii sunt revoltati dupa cazul Caracal. Cer pedeapsa cu moartea

caz caracal

Cazul Caracal a starnit repulsie in randul cetatenilor. Iesenii si-au pierdut increderea in autoritati iar multi dintre ei sustin ca pedeapsa cu moartea este cea mai potrivita pentru criminalul Gheorghe Dinca.

Iesenii sunt ingrijorati de felul in care sunt sprijiniti de autoritatile statului. Astazi am vorbit cu ei si le-am aflat parerea despre cazul care a socat intreaga tara.

Ieseanca: „Nesimtire curata, ma scuzati ca ma exprim asa, dar la cine sa apelezi cand ai o asa problema, nu la 112?

Rep: Mai aveti incredere in institutiile statului?

Ieseanca: Ee, ce sa mai spun ca eu sunt batrana de acum, dar in nici unul nu am incredere, nici in medici, nici in doctori, nici in popi, nici in nimica nu mai am incredere, m-am dezgustat complet, stiti cum.

Rep : Ce credeti ca ar trebui facut criminalului?

Ieseanca: E usor sa il impusti asa deodata, dat foc de viu, asa cate putin”.

„Ar trebui omorat”, ne spune altcineva. „Ceea ce am vazut cu procurorul ala, trebuia sa intre seara in incinta. Nu a avut el chef sa intre in incinta, a omorat o fiinta, o fata. …Criminalul trebuie ars, nu omorat, ars acolo in cele mai groaznice chinuri”, ne precizeaza in continuare persoana.

„Foarte urat…Imi pare foarte rau de familii, de ce s-a intamplat. Sa fie si el pedepsit, exact cum si-a batut joc de fetita aia nevinovata”, sustine o alta persoana.

Cetatean: „Am o parere foarte proasta. Avem autoritati care sunt platite din banii nostri si nu fac nimic.

Rep: Sa mai avem incredere in ele?

Cetatean: Nu, dar nici pana acum nu aveam. Vedeti vreun politai pe strada? Nimic. Daca il suni sa vina ca, domnule am o problema, uite asa…Eu am avut un caz eu. La un acoperis am lasat sculele in pod si mi le-au furat niste baietasi si m-am dus si le-am spus, uite aia sunt oamenii. Rezolvam! Am scris vreo 3 foi, ma si durea mana de cat am scris reclamatii si a ramas balta.

Rep: Ce credeti ca trebuie facut criminalului?

Cetatean: Criminalul oricum va muri in puscarie. Daca poate sa il schingiuie, sa ii taie un deget, sa ii smulga o unghie, sa ii tai un picior, incet incet ca sa sufere, sa nu il impuste ca e moarte usoara. Dar de terminat trebuie s ail termine, pentru ca nu merita sa mai traiasca, nu repede, dar in vreo luna, doua sa aflam ca nu mai exista”.

O alta parere.

„Un caz infioarator, ne-am dezumanizat, nu mai avem nici o baza in tara asta. Este o tara…de asta a plecat jumatate din ea. Vor pleca toti, o sa ramana Iohannis si cu toata gasca lor de politicieni, cu Parlament cu tot. Ei singuri o sa ramana in tara asta. Niciodata nu o sa mai avem incredere in institutiile statului, absolut niciodata. Justitia trebuie curatata de la A la Z, incepand de la omul de servici din tribunal, pana sus la procurorul sef al Romaniei…Pentru criminal, pedeapsa cu moartea e prea blanda, sa stea si sa se chinuie, sa il bata puscariasii acolo, pentru ca ei se bat intre ei acolo”, ne spune o persoana.

Cetatean: Ce parere sa am? Jos Guvernul, jos toti, absolut toti toti. Se poate intampla asa ceva? Sa suni la 112 si sa nu depistezi raza de la telefon?

Rep: Sa mai avem noi incredere in justitie?

Cetatean: Nu, nu. Trebuie schimbat tot. Dumneavoastra trebuie sa ajungeti acolo, alt tineret si alt tineret, nu astia care isi fac vile si excursii in strainatate si etc etc, sa nu mai comentam.

Rep: Ce pedeapsa merita criminalul?

Cetatean: Criminalul pe viata. Ca spunea acum la televizor, ca spunea ca nu pe viata, 10 ani si din aia 10 ani trei sferturi daca face sa ii dea voie sa iasa din psucarie. Pentru ce sa iasa? Eu daca as fi la conducere as pune pedeapsa cu moartea, asa cum a omorat el, asa si pe el sa il omoare altcineva. L-as pune pe scaunul ala electric pana cand ar ramane acolo.