Ieșenii primesc căldură de la 1 noiembrie

calorifer-caldura

Ieșenii vor primi căldură începând de luna următoare. Primăria Iași a anunțat că va da drumul la căldură mai devreme doar dacă temperaturile vor scădea mai mult. Atunci se va lua în calcul o soluție de avarie: pornirea centralei pe gaz.

Primul lot de cărbune a ajuns în Constanta, după care va fi transportat la Iași în cel mult o săptămână. Autoritățile locale au anunțat că a început amorsarea instalațiilor de termoficare. În cazul în care temperaturile vor scădea foarte mult, se va porni căldura pe gaz.

În jurul datei de 1 noiembrie, noi suntem pregătiți mai bine cu CET 2 pe cărbune decât CET 1, dar în funcție de cum ajung și primele navete de cărbune începem să băgăm producție și de energie electrică. Există cerere de energie electrică și pe piața națională și sperăm să putem face acest lucru imediat ce primim prima navetă de cărbune, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Chiar dacă previziunile pentru acest sezon rece sunt destul de sumbre în ceea ce privesc costurile, Primăria Iași îi asigură pe ieșeni că facturile nu vor fi foarte mari.

Vor plăti la fel ca anul trecut ca și acum cinci ani de zile, deși nu exista o modificare de tarif pentru gigacalorie. Va fi crescut prețul la gigacalorie, dar într-o manieră foarte rezonabilă ca să putem suporta cu toții, după ce avem avizul de la Autoritatea ANRE. Asta se va întâmpla peste o lună de zile, a precizat Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a aprobat decontarea de la bugetul de stat a 75 milioane de euro către furnizorii de energie, în urma plafonării facturilor.