Ieșenii preferă acum piețele decât supermarketurile

piata

În urma acțiunilor în cascadă ale ANPC care au vizat supermarketurile din Iași, ieșenii au revenit în piețe și preferă să cumpere de la țărani decât să se îmbolnăvească. Deși preturile sunt mai piperate, ieșenii preferă ca produsele sa fie proaspete și cu gust.

„Nouă supermarketuri din Iași au fost închise recent de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, asta după ce s-a găsit mizerie, alimente stricate și depozitate necorespunzător. Dacă până acum ieșenii optau să cumpere fructe și legume din supermarketuri, după neregulile descoperite de către ANPC, aceștia s-au mutat în piețe și preferă să cumpere de la țărani. Principalul motiv? Calitatea”, a spus Gabriela Rusu, reporter TeleM Iași.

După amenzile primite din partea comisarilor ANPC, marile supermarketuri din Iași mai primesc o lovitură. Ieșenii nu mai au încredere în alimentele comercializate de acestea și preferă cumpărăturile din piață, de la țărani. Chiar daca sunt mai scumpe, calitatea este la mare căutare printre clienți.

„Sigur, sunt bio, sigur că am încredere mai mult aici decât în supermarket că nu știm de unde sunt aduse și noi căutăm tot timpul produse românești”, a precizat Gacea Florența, client.

„R: Aveți încredere mai multă în țărani decât în supermarketuri?

C: Da!

R: De ce?

C: Pentru că sunt originale și se cunoaște că sunt de la țară. În supermarketuri le aduce de pe la Cluj, la greci, le injectează ca să fie tari, proaspete. Uitați o roșie din asta de la țară și vedeți ce gust are.

R: Prețurile sunt mai convenabile decât în magazine?

C: Nu sunt mai convenabil, dar este o marfă care îmi convine că e proaspătă.

R: Deci, preferați să dați mai mulți bani, dar să fie bio.

C: Da! Să mănânc ceva bun”, a spus Constantin, client.

„Pe mine nu mă interesează dacă este prețul altfel, mă interesează calitatea, prospețimea pentru că mâncăm pentru sănătatea noastră”, a menționat Adriana Pântea, client.

Cea mai mare parte a supermarketurilor din Iași închise de ANPC au fost inspectate din nou. Acestea vor fi redeschide, daca comercianții au remediat problemele constatate de inspectori.

„Colegii mei și celelalte echipe sunt în celelalte locații, acolo unde au fost făcute solicitări, se redeschid aceste magazine, după ce sunt reverificate măsurile pe care le-am dat noi săptămâna trecută”, a declarat Florin Onofrei, șef OPC Iași.