Iesenii pot deveni voluntari la Politia Locala

voluntari

Iesenii care doresc sa ajute la cresterea sigurantei publice vor putea sa se inscrie in programul de voluntariat al Politiei Locale pe domeniile, comunicare, ordine si siguranta publica, trafic rutier si protectia mediului. Voluntarii vor participa la actiuni de patrulare in echipe mixte formate dintr-un politist local si un voluntar.

Tinerii din Iași pot deveni voluntari in Poliția Locală. Autoritățile locale își doresc ca prin acest program să crească implicarea cetățenilor din Iași, în problemele societății.

Mihai Chirica – primar Municipiul Iasi: „Intenția noastră este de a avea o societate cât mai incluzivă, să putem să-i apropiem pe cetățeni de problemele reale ale orașului, să vină alături de noi, să vadă care e cu exactitate implicarea autorităților, să vadă ce pot să facă, ce permite legea, ce nu și în felul acesta să creăm o emulație la nivel local. Cu siguranță va avea succes și nu vizăm neapărat tineri. Vizăm și persoane aflate la pensie, a căror experiență și înțelepciune contează foarte mult pentru viața orașului”.

Liviu Zanfirescu a prezentat draftul unui proiect de hotărâre ce urmează a fi aprobat în luna septembrie, în ședința de Consiliu Local.

Liviu Zanfirescu, director general Poliția Locală Iași: „Mizăm pe un succes al acestui proiect, în sensul că poate în prima fază vor veni studenți din diverse domenii, care vor să efectueze și stagii de practică, ocazie cu care vor obține și acel atestat de voluntar, dar și pe parcursul derulării proiectului, cu cetățeni din cartiere orașului și așa cum chiar eu am înțeles din întâlnirile pe care le-am avut cu Aociația Civica și din ceea ce a rezultat din atelierele de lucru, mizez pe o transparentizare a activității Poliției Locale, în sensul, ce facem, cu ce ne ocupăm și cum acționăm”.

Acest proiect este un exemplu de buna colaborare intre instituțiile de ordine publica si societatea civila în cadrul ATOP. După implementarea programului de voluntariat la Politia Local, proiectul se va extinde în județ. Momentan, la nivelul Poliției Locale Iași sunt 300 de polițiști care asigură siguranța cetățenilor.