Ieșenii pot depune cereri pentru ajutorul de încălzire a locuinței, până la jumătatea lunii octombrie

calorifer

Ieșenii pot depune cererile pentru a obține ajutorul lunar de încălzire a locuinței pe timp de iarnă, până la jumătatea lunii octombrie.

Cererile se depun la primăriile pe raza cărora își au domiciliul solicitanții. Sunt eligibile pentru primirea acestui sprijin financiar persoanele cu venituri mici care nu pot acoperi integral chletuielile cu asigurarea căldurii acasă, în timpul sezonului rece.

Inițial, regulile pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul 2021 – 2022 trebuiau să fie schimbate, iar ajutorul pentru încălzirea locuinței să fie înlocuit cu venitul minim de incluziune. Autoritățile au decis să amâne introducerea noilor reguli pentru sezonul rece 2022-2023.

Ordonanța de urgență a Guvernului 70/2011, actul normativ ce reglementează ajutorul pentru încălzirea locuinței se va aplica pentru ultima oară în forma actuală. Ajutorul de încălzire se va acorda în forma actuală pentru ultima oară în sezonul rece 2021-2022.

Din 1 aprilie 2022, ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi înlocuit de venitul minim de incluziune, care va avea o componentă numită supliment pentru locuire.

Chiar dacă termenul limită de depunere a cererilor pentru acordare ajutorului de încălzire este 15 octombrie 2021, documentele sunt acceptate și ulterior. Doar că sumele nu vor fi acordate pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.