Ieșenii plătesc taxe și impozite încă de la început de an

taxe

Ca in fiecare an, administratiile financiare sunt luate cu asalt de iesenii dornici sa plateasca taxele si impozitele. Pensionarii, in special, sunt cei mai constiinciosi pentru a beneficia de reducerea din suma totala.

Prima transa din impozitele locale trebuie platita pana la sfarsitul lunii martie. Daca contribuabilii platesc suma integrala, pe tot anul, pana pe 31 martie, pot beneficia de o reducere pe pana la 5% din suma totala de plata.

„Practic iesenii care doresc sa isi plateasca taxele si impozitele locale, o pot face atat la sediul central cat si la centrele de cartier, daca doresc sa plateasca in numerar, dar bineinteles avem si posibilitatea de a plati online, prin intermediul aplicatiei ghiseul.ro si prin intermediul acplicatiei gestionate de Primaria municipiului Iasi. Asa cum am prevazut si in Hoararea de Consiliul Local anterioare, iesenii care platesc taxele si impozitele integral pana la data de 31 martie primesc o modificatie de 5% in ceea ce priveste cuantumul pe care il au de platit catre autoritatea locala, astfel incat, in perioada urmatoare cine doreste sa isi plateasca aceste taxe si impozite o poate face fara probleme.”, a declarat Sebastian Buraga, purt. de cuv. Primaria Iasi.

Desi principalele taxe si impozite pot fi platite si online, tot mai multi ieseni au format cozi la Directia Generala Economica si Finante Publice Locale.

La nivelul municipiului Iasi, principalele taxe si impozite locale, nu au fost modificate.